Kankerbehandelingen en de huid

Twee op drie patiënten kampen met problemen ter hoogte van de huid als gevolg van hun kankerbehandeling. Wat kan je doen om je huid te verzorgen tijdens zo een therapie?

Er zijn verschillende kankerbehandelingen: chemotherapie, radiotherapie, immuuntherapie en hormoontherapie. Welke behandeling de patiënt krijgt, wordt beslist door de arts en hangt af van verschillende factoren. De huid lijdt vaak onder deze therapieën: ze kan droog en schilferig aanvoelen, jeuken en  er kunnen lichte roodhuiden ontstaan. De huid wordt in het algemeen gevoeliger en dus ook kwetsbaarder.

Het is dus belangrijk om ons grootste orgaan, de huid, met de nodige zorg te behandelen voor, tijdens en na de behandeling met de juiste producten. Hier geldt vaak de regel ‘less is more’: zo weinig mogelijk producten met zo min mogelijk ingrediënten. Want hoe meer ingrediënten een product bevat, hoe meer kans dat ze schadelijk zouden kunnen zijn. Het is dus belangrijk om de INCI-lijst van dergelijke producten goed te bestuderen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *